Пестелива жителка на Канзас Сити, Мисури, САЩ, е изобретила своя собствена тоалетна хартия за многократна употреба и кара семейството си да я използва, защото не иска да харчи пари за нови ролки, съобщава "Сън".

Семейството на жената на име Анджела използва ленти от плат като тоалетна хартия, след което ги изпира и ги използва отново. "Имаме малка кофа, където ги поставяме, за да можем да ги изперем по-късно", разказва жената.Жената подчертава, че семейството ѝ е от средната класа и има добри доходи, но няма желание да харчи за тоалетна хартия.

"Вече повече от пет години използваме парчета плат, които държим в къщата. Това спестява повече от 20 долара на месец, а годишните спестявания възлизат на 240 долара", казва тя.Американката казва, че не всички около нея са били съгласни с този необичаен метод. "Една жена каза, че това може да запуши пералнята. Просто се засмях, защото бактериите не могат да оцелеят в такива сурови условия - обяснява жената.

Съпругът ѝ също не се съгласява веднага с идеята на Анджела. "Когато тя предложи идеята за първи път, бях малко скептичен. Но вече съм свикнал с това. По-удобно е да се използва нещо по-твърдо от хартията", казва той.

Превод и редакция: БЛИЦ