Рускинята се опитала да изпълни последната воля на починалия си съпруг и загинала при инцидент. Жената пренесла тялото на съпруга си от град Прокопьевск, Кемеровска област в Западен Сибир, за да бъде погребано в село Куйтун, Иркутска област, която е в източен Сибир и почти до границата с Монголия.

Разстоянието от главните градове Кемерово до Иркутск е 1588 километра, уточнява БГНЕС.

Преди смъртта си мъжът е поискал да бъде погребан в родния му край. Ковчегът с тялото му бе доставен на летището в Иркутск в сряда, 12 януари. Оттам близките му решили да го закарат до Куйтун с микробус катафалка на една от местните погребални агенции.

Катафалката обаче, превозваща ковчега с тялото на починалия и придружаваща го съпруга и сестра й, се блъснала в камион на 1839-ия километър от магистрала Сибир. При инцидента загинали както жените, така и шофьорът на микробуса.

Шофьорът на камиона, в който се е блъснала катафалката, казал на полицията, че тя излетяла в насрещното платно, но служителите на реда казаха, че разследването на инцидента все още не е приключило.

През 2020 г. беше съобщено, че булка и младоженец в Индия загинали по време на предсватбена фотосесия. Лодката, на която щяха да се снимат младоженците, се преобърна и младите се удавиха.