Британският премиер Тереза Мей, на която остават броени дни до предаването на поста, беше заснета да танцува щастлива и да припява под звуците на хитове на АББА на музикалния фестивал Хенли.
Електронните издания на почти всички британски вестници разпространиха снимки на Тереза Мей, придружавана от съпруга й Филип, как искрено се забавлява на фестивала, билетите за който струват по 135 паунда и е за отбрана аудитория, съобщава БНР. 

След три трудни години на премиерския пост Тереза Мей изглежда все по-разкрепостена напоследък. Тя се „прочу“ с танцовите си стъпки на два пъти през годините – първо при посещението й в Африка миналото лято, а след това на конгреса на консерваторите през есента, където излезе за заключителната си реч под звуците на „Дансинг Куин“ на АББА. 

Тереза Мей пак се разкърши като дюлгерски метър! Стана за смях с танцовите си умения! Уникално ВИДЕО

Тереза Мей определено имаше разтоварващ уикенд. Освен, че се разкърши на фестивала „Хенли“, в събота тя гледа от кралската ложа женския финал на тенис-турнира в Уимбълдън, а в неделя аплодира от трибуните английския отбор по крикет, който стана за първи път световен шампион, побеждавайки Нова Зеландия. 

В може би последното й интервю като премиер в петък Мей заяви, че е „горда“ и в същото време „разочарована“, че не успя да прокара нейната сделка за Брекзит в Камарата на общините. 

Мей ще предаде поста на 24 юли на Борис Джонсън или Джеръми Хънт след като предния ден бъдат оповестени резултатите от гласуването на партийните членове.