Жителка на руското градче Орехово-Зуево горещо благодари на полицай под прикритие, когото мислела за нает от нея килър за "убийството" на жена, откраднала мъжа й, пише Блокнот.
Тя вече е подведена под съдебна отговорност за организиране на убийството на съперницата, а присъдата й е в кърпа вързана, защото всичко е записано със скрита камера.

"Трябва ми една лелка... Лелка на моята възраст. Трябва да я убиете. Трябва ми само мъртва. Парите - сто хиляди," казала тя на първата среща с "килъра".
 


Изоставената от съпруга си дама дала на полицая под прикритие, който се представил за наемен убиец, 15 000 рубли в аванс, а останалата сума обещала да изплати на части.

Полицаите инсценирали убийството на 54-годишната жена и направили подправени фотографии, които показали на втората среща с поръчителката. При вида на снимките, тя изпаднала във възторг и обещала премия от още 5 000 рубли.

"На вас - само здраве, здраве и още веднъж здраве! Вие не само, че постъпихте правилно, вие спасихте сина ми. Ще ви дам една петорка отгоре," казва тя. След това последвало задържането.

В момента в Русия е на мода да се наемат килъри, пише Блокнот. В Москва 38-годишна опита да се отърве от 59-годишната си майка, за което предлагаше 300 000 рубли.

Наскоро пък полицията в Красноярск закри истински сайт, на който съвсем спокойно и без регистрация можело да се наемат услугите на поръчкови убийци.

Превод: БЛИЦ