Елизавета Пескова, голямата дъщеря на прес-секретаря на Владимир Путин Дмитрий Песков, даде откровно интервю за опозиционното руско радио „Ехото на Москва”. В него тя сподели мнението си за различията в бита и нравите в Русия и Франция – двете страни, в които преминава животът ѝ.
Елизавета отбелязва, че връстниците ѝ във Франция, където тя учи, са много по-малко вманиачени към външния си вид, общественото мнение (правят каквото си поискат) и парите. Но пък руската младеж е много по-образована, чете несравнимо повече литература и отрано знае какво иска да постигне в живота, отбелязва Пескова.
 
Според нея френските младежи се отнасят положително към Русия, а по-възрастните хора – неутрално. „Тези които, не ни обичат там са французойките, тъй като завиждат на красотата на руските жени”, отбелязва Елизавета. Според нея жените в Европа мислят за кариера, докато не навършат 40 години и едва след това за семейство.
 
„Аз обаче не разбирам и руските момичета, които разчитат единствено на това да се омъжат за някой по-заможен. Но не разбирам и европейките, които смятат, че изневярата е нещо напълно нормално и които почти нямат представа за хигиена и грижи за женствеността”, отбелязва 18-годишната Елизавета.
 
Тя е отбелязва и друга съществена разлика по отношение на харченето на пари.
Европеецът няма като руснака да плати обща сметка в ресторанта. Жените, когато влязат в магазин купуват точно това, за което са дошли, а не че някоя рокля изведнъж им е харесала. Никой не прави подаръци на учителите освен руснаците, смятат, че е нормално да отидат дори на рожден ден без подарък, споделя Елизавета.
 
Говорейки за собствените си жизнени ценности Пескова опровергава  въпрос на слушател, че не би могла да се среща с момче извън елита, към който тя не иска да я причисляват, защото учи и работи, пътува с метрото, лети в икономична класа. Идеалният мъж според нея е не този с многото пари, а този, който притежава три важни качества: ум, благородство и чувство за хумор. 

Превод и редакция: БЛИЦ