Анита Мурджани, преживяла нещо, което повечето от нас никога няма да изпитат. Тя била диагностицирана с рак, живеела с него, умряла от него, след това се съживила и се завърнала здрава у дома.

Мурджани се борила с лимфома на Ходжкин в продължение на четири години, когато се събудила една сутрин и изобщо не можела да се движи. Съпругът й я откарал по спешност в болницата и била диагностицирана с лимфом 4В степен. Органите й  изключвали и лекарите вярвали, че има само 36 часа живот. В крайна сметка тя припаднала в кома.

Въпреки това тя все още била наясно какво се случва около нея. Тя можела да чуе съпруга си във фоайето и да наблюдава разговорите му с лекарите. Тя можела да види брат си отчаяно да се опитва да се  качи на самолет в Индия, за да може да дойде и да я види за последен път в болница в Хонг Конг. Освен това тя осъзнала нещо съвсем различно.

„Всъщност преминах “в друго измерение. Обзе ме чувство на пълна любов. Също така почувствах изключителна яснота защо имам рак, защо изобщо влязох в този живот, каква роля играеха всички членове на моето семейство в живота ми в общата схема на нещата и как животът като цяло е устроен.

Яснотата и разбирането, които получих в това състояние, са почти неописуеми. Думите не могат да опишат преживяването. Бях на място, където осъзнах колко много още неща има, които не можем да си представим в нашия триизмерен свят. 

Разбрах какъв дар е животът и че бях заобиколена от любящи духовни същества, които винаги бяха около мен, дори когато не го знаех,“ разказва тя.

Тя умряла, след това се върнала към живота. И имало още повече изненади. Ракът напуснал тялото й и тя напуснала болницата здрава. Лекарите не можели да повярват.
„Лекарите бяха много объркани, но ми казаха, че това трябва да е бърза реакция на химиотерапията. Тъй като те самите не можеха да разберат какво се случва, ме накараха да премина тест след тест и аз преминах всичко това с чест.

Издържането на всеки тест ми даде още повече възможности! Направиха сканиране на цялото тяло и тъй като те не можеха да повярват, че не са открили нищо, накараха рентгенолога да го направи отново! 

Много хора, които са преживели близо до смъртта, описват нещо подобно на това, което Мурджани разказва, но тя изглежда е пътувала някъде, докъдето много от нас никога няма да стигнат, докато не се променим.

Когато се научите да обичате и цените себе си, можете да изпитате част от рая! В това видео Анита Мурджани разказва за преживяването си от близката смърт с лимфом и как тя ѝ е помогнала да разбере на какво могат да ни научат нашите заболявания и какво наистина има най-голямо значение в живота ни.

Превод: БЛИЦ