Жените предпочитат да излизат със забавни мъже, тъй като не само ги намират за отлична компания, но и ги считат за най-добрите любовници, пише в. "Дейли експрес", цитиран от Дарик. Резултатите от проучването са публикувани в сп. "Socioaffective Neuroscience and Psychology".

Изследването показва, че за да останат дамите доволни от мъжкото представяне в леглото, не е необходимо непременно партньорите им да са с добра физика. Оказва се, че характерът на мъжа е по-важен, за да бъдат задоволени сексуално представителките на нежния пол.

И това е интересно: Неочакваните ефекти на оргазма - четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to

Проучването е обхванало 103 жени на възраст между 20 и 69 години, които трябвало да отговарят на въпроси, свързани с удоволствието от половия акт, както и за характерни черти на партньорите си. Участничките в допитването например е трябвало да споделят дали честотата на оргазма се влияе от характера на любовника.

Изследването е установило, че жените предпочитат срещите и последвалите "креватни упражнения" със забавни мъже. Най-висока оценка на любовното поприще дамите дават на мъжете с добро чувство за хумор.

Представителките на нежния пол оценяват високо и креативните, сърдечни и верни партньори, както и тези, които не излъчват неприятна телесна миризма.