В китайския град Лоуди жена уби децата си, след което се самоуби, защото мъжът ѝ, бягащ от плащането на дългове, е инсценирал смъртта си. Това съобщава AsiaOne.

34-годишният мъж е изчезнал на 7 септември. След 12 дни в река намерили неговия автомобил. Роднините на "загиналия" обвинили за смъртта му неговата съпруга, защото тя, според тях, харчила твърде много пари, а и не е работила. 

На 10 октомври жената се самоубила, но не преди да отнеме живота на децата си. В предсмъртно писмо тя написала, че е харчила парите на семейството разумно и не е работила, защото е трябвало някой да гледа малките деца. Тя също написала, че обича мъжа си и иска семейството да се събере заедно след смъртта на всички. 

Разбирайки за това, мъжът се явил в полицията, където си признал за измамата. По думите му, той си бил застраховал живота за милион юана и е инсценирал смъртта си, за да може след кончината му съпругата му да върне дълговете му, които достигнали 100 000 юана. Тя е трябвало да получи парите от застраховката, при това тя не е знаела нищо за неговия план.  

В момента мъжът е задържан, но той не е заплашен от наказание, защото никой не е получил парите от застраховката. Мъжът също не може да бъде обвинен в гибелта на жена си и децата си, защото не е бил пряката причина за нея. 

Превод и редакция: БЛИЦ