Бурен секс скандал с участието на свещеници и "момче на повикване" в Полша. Последният е припаднал по време на пищно угощение, а извиканите на място медици не са успели да го доближат заради съпротивата на духовниците. За това пише полското издание Gazeta Wyborcza.

Според медиите мястото за оргията е избрано от духовниците да бъде енорията на Света Богородица Ангелска в Домбров Гурничи.

Източникът на изданието казва, че духовенството решило да покани момче-проститутка на партито и за да подобрят усещанията, духовниците взели хапчета за повишаване на потентността.

По време на оргията жиголото е припаднало. Когато медиците пристигнали на мястото на оргията, не успели веднага да стигнат до пациента, тъй като духовниците се съпротивлявали.

Наложило се медиците да извикат на помощ служителите на реда.

Окръжната прокуратура на Сосновец в Полша вече се заинтересува от случая. Разследващите са образували наказателно производство за неоказване на медицинска помощ на нуждаещо се лице и причиняване на тежка телесна повреда. Подобно деяние се наказва с лишаване от свобода до три години.

Сосновецката епархийска курия провежда собствено разследване.

"Епископът-ординарий ще бъде уведомен за резултатите от работата на комисията. След приключване на нейната работа и установяване на обстоятелствата около инцидента ще бъдат предприети съответните мерки, предвидени в каноническото право", се казва в съобщението.

В четвъртък полските пожарникари съобщиха, че в църквата, където се е състояла оргията, е избухнал пожар. Пожарът е потушен, няма пострадали. Полските медии не изключват това да е свързано със секс скандала.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук