Една от емблематичните павирани улици в Париж привлича хиляди туристи всяка година, чиито снимки събират милиони "лайкове" в социалните мрежи.

Оказва се обаче, че много от хората, които живеят на Rue Cremieux, не са доволни от тази публичност и настояват пред градската управа да забрани външния достъп до определени зони, пише BBC.

Един от тези недоволни парижани дори е създал специален акаунт в Instagram, който илюстрира нежеланото присъствие и нахлуването в личното пространство на местните.

Те настояват да се инсталира някаква ограда или друг пропускателен режим, който да ограничава човекопотока в пиковите часове. Най-често това са сутрешните и следобедните часове, когато фотографите търсят най-подходящата светлина за своите композиции.

"Понякога, докато закусваме в трапезарията, точно под прозореца на къщата ни се събират огромни тълпи от хора, които си правят снимки, рапъри заснемат видеоклиповете си, а понякога дори се организират и шумни ергенски партита, продължаващи с часове. Честно казано, всичко това може да е изключително досадно", казва един от местните жители.

Дори и потребителите на Instagram се дразнят на някои от своите "колеги".

"Случвало ми се е да стоя и да чакам по десетина минути, докато някой приключи със заснемането на няколко поредни "селфита". Поредният подобен случай беше на една от терасите в Мачу Пикчу в Перу.

Една дама накара приятеля си да я заснеме в десетки пози, без да се съобразява, че по този начин блокира цялата пътека. Накрая не издържах и просто минах пред камерата", разказва блогърката-пътешественик Крис Мортън.

Тя обаче е категорична, че вина за това не носят самите приложения, а техните потребители.

"Няма проблем да качваш снимки в Instagram. Това вдъхновява много други хора да пътуват и да разглеждат света, което е нещо прекрасно.

Но да навлизаш в частна собственост, да задръстваш туристическите обекти, така че никой друг да не може да ги ползва, да прескачаш парапети и заграждения или да се снимаш на едно и също място в 100 различни пози просто не е приемливо", казва още тя.