В отговор на въпрос от журналисти говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков заяви, че не знае нищо относно намеренията на Владимир Путин за предстоящите президентски избори в Русия през 2018 година.

По-рано Владимир Путин вече е получил предложение за подкрепа от страна на управляващата партия "Единна Русия". В интервю пред руски медии министър-председателят и лидер на "Единна Русия" Дмитри Медведев заяви, че неговите еднопартийци са готови да подкрепят действащия държавен глава.

Също така той отбеляза, че за тази цел обаче първо е необходимо Путин да заяви своите намерения за предстоящите избори. Самият Медведев, който вече е заемал президентската длъжност(2008-2012), отрече да се кандидатира за поста отново.

От своя страна Путин многократно е отказвал да дава отговор на въпроса дали има намерение да се кандидатира за нов мандат. Преди време руският държавен глава вече каза, че ще заяви своите намерения на по-късен етап.

Засега готовност за участие в президентската надпревара са заявили: лидерът на Либерал-демократическата партия Владимир Жириновски, Григорий Явлински - издигнат от либералната опозиция, лидерът на Партията на ръста - Борис Титов, водещата Ксения Собчак, журналистката Екатерина Гордон, лидерът на асоциацията на предприемачите за развитие бизнеса "Аванти" Рахман Янсуков, лидерът на партията "Женски диалог" Елена Семерикова и Андрей Богданов - издигнат от Демократическата партия.