Екипът на Зимбабве се оказа на последно място след първия етап на конкурс за военни разузнавачи. Зимбабвийските разузнавачи не успяха да се ориентират в сибирската гора.
Конкурсът се провежда в рамките на Армейските международни игри, които в момента протичат в Новосибирск. С трудностите зимбабвийските военни се сблъскаха по време на марша из сибирската гора. Те не са успели да се ориентират в местността, заради което са изгубили много време.
 

Самите разузнавачи обясниха своите грешки с липсата на практика и опит, защото в Зимбабве такива гори няма.  Освен това, по думите на капитана на екипа майор Джъстин Джоу, военните на Зимбабве не възнамеряват да се предават и ще наваксват изпуснатото в следващите етапи. Все пак в родината си екипът се е готвил за състезанието цели четири месеца.

Джоу съобщи още, че разузнавачите са подготвили специално представление за церемонията по закриването на конкурса, но отказа да разкрие повече подробности.  

Конкурсът ще приключи на 10 август. След края на първия етап в класирането води Русия.

Армейските игри 2017 се провеждат на 22 полигона в Русия, Беларус, Азербайджан, Казахстан и Китай от 29 юли до 12 август. Участват 28 страни.

Превод и редакция: БЛИЦ