Мистерията с украинската танцьорка и моделка Кристина Новицкая се заплита все повече. 

БЛИЦ припомня ,че младата жена бе открита в апартамента си с плик на главата и ръце, оковани с белезници, затова и версията, че сама си е посегнала на живота изглежда странна. 

Според властите жената се самоубила след тежка депресия и била от няколко месеца на хапчета. Приятелите й подозират, че е замесен високопоставен мъж в Бодрум. Вратата на апартамента й била заключена отвътре, а ключът - в ключалката. 

Прозорците на къщата също били затворени. В апартамента липсвали и каквито и да е следи от борба. 

От чантата на жената не липсвали нито пари, нито документи. 

Бижутата също били в апартамента. 

Заключението на разследващите за откритата преди броени дни в Бодрум мъртва украинка Кристина Новицкая засега е само едно - става дума за самоубийство. Първоначалната версия, върху която разследващи работеха, че това е брутално убийство, извършено от неизвестен, вече отпада. Причината - няма никакви признаци, че друг човек е посещавал дома на 30-годишната красавица във фаталния ден. Според полицията, която е прегледала камерите за видеонаблюдение в района, напоследък никой не е идвал на гости при жената. Сякаш тя сама се изолирала от света. 

Нещо повече - белезниците, с които е открита, са били поръчани от самата нея дни преди случилото се.

Приятели и познати на момичето обаче уверяват, че тя е била весел и щастлив човек, така че едва ли вярват във версията със самоубийство."Тя беше много мил, съпричастен, приятен и неконфликтен човек. Предпочиташе да не говори за личния си живот", казва един от приятелите на Кристина.

В турските медии обаче се твърди, че момичето е било в депресия през последните девет месеца заради безпаричие. 

Преди това тя преподавала танци в мол в Бодрум, но пандемията от COVID-19 я оставила без работа и пари. Твърди се също, че Новицкая е прекарала това време в самоизолация в компанията на антидепресанти.

Майката на Кристина е отпътувала за Турция, за да прибере тялото на дъщеря си, след като приключи аутопсията. 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!