Във форумите могат да се намерят наистина страховити снимки, от които на човек да му настръхнат косите и да го накарат да се замисли сериозно. За съжаление, не за всяка фотография може да се намери разумно обяснение.

На първата снимка, направена през 1900 г. в Северна Ирландия, са запечатани 15 работнички от фабрика за бельо. Ако се вгледате по-внимателно в една от жените вдясно, можете да видите ръка на рамото й.
 


Трудно е да се каже чия точно е ръката. Не е изключено тя да е на служителка, починала малко преди да бъде направена снимката, която по този начин е решила да покаже присъствието си.
 
Според някои потребители, на снимката няма ръка. Това просто е част от рокля, която се е намачкала и придобила формата на страховит силует. Според друга версия на кадъра е трябвало да позират 16 служителки, но една от тях е била отрязана калпаво и е останала ръката й.

Другата страховита снимка е направена през 1919 година. На нея са запечатани британски пилоти от Първата световна война. Сред тях е и Виктор Годард, който забелязва на фотоса и своя починал приятел.

Той се намира между четвъртия и петия мъж на последния ред.Виктор успява да разпознае Фреди Джаксън, който умира дни преди заснемането на кадъра. Тук определено починалият е искал да се присъедини към екипа.

Ако допълнителната ръка от първата снимка може да бъде обяснена без мистичен подтекст, с главата на починалия самолетен механик това едва ли може да се направи. Ако това не е призрак, как лицето се е появило на снимката?