Водите, обграждащи британската територия Бермуда, са отнели живота на над 1000 души при повече от 300 корабокрушения. Много кораби и самолети изчезват необяснимо в района между Бермуда и Маями, а много пилоти разказват смразяващи истории за поведението на компаса им там, пише vesti.bg

Мистериозните изчезвания и странните истории дават началото на много конспиративни истории и като цяло засилват зловещото усещане, когато става дума за Бермудския триъгълник.

Ето някои от най-интригуващите и необяснени мистерии, свързани с една най-известните географски точки на Земята.

Според сайта Bermuda Attractions има над 300 корабокрушения на дъното във водите около острова. Мистерия е защо толкова много плавателни съдове са намерили края си във водите около Бермуда.

Полет 19

През 1945 г. Група бомбардировачи от военновъздушните сили на САЩ летят над Бермуда над рутинна тренировъчна мисия. Петте самолета с общо 14 души в тях изчезват безследно. Според History един от пилотите е чут по радиото да казва: „И двата ми компаса са извън строя и се опитвам да намеря Форт Лодърдейл, Флорида“. Издирването не дава никакъв резултат, а лодка с екип за претърсване от 13 души също изчезва безследно, докато търси останки от полет 19.

Христофор Колумб

Когато Христофор Колумб минава през Карибите при първото си пътуване, той плава през Бермудския триъгълник. В мемоарите си той пише, че е видял пламък да се врязва в морето и няколко дни по-късно в далечината се е появила странна светлина. Освен това споменава, че компасът му е започнал бясно да се върти в района.

Мари Селест

Американският търговски кораб „Мари Селест“ потегля от Ню Йорк на 5 ноември 1872 г. Капитан Бенджамин Спуунър Бригс, жена му, невръстната им дъщеря и още 8 души екипаж са на борда на кораба. Корабът е намерен да плава из Атлантика без нито един човек на борда.

Елън Остин

„Елън Остин“ е кораб, който редовно пътува между Лондон и Ню Йорк през Бермудския триъгълник. При едно от тези пътувания през 1881 г. „Елън Остин“среща друг кораб, на който няма никого. В опит да спаси изоставения кораб, капитанът на „Елън Остин“ изпраща на другия кораб няколко човека от своя екипаж. Два дни корабите плават един до друг, докато не са разделени от буря. Изоставения кораб и новият му екипаж никога не са намерени.

Бермудският триъгълник е отнел живота на над 1000 души, но въпреки това остава един от най-натоварените търговски морски маршрути. Може ли това да създава илюзията за по-чести инциденти тук или наистина там се случва нещо мистериозно? Този въпрос все още не е намерил своят категоричен отговор.