Парагвайските власти съобщиха, че в контейнер, пристигнал от Сърбия, са открити 7 тела в напреднала фаза на разложение, съобщава сръбският вестник “Политика“, цитиран от агенция "Фокус".

Според прокурора Марсел Салдивар контейнерът е напуснал Сърбия на 21 юли и е пристигнал по-рано тази седмица през Аржентина в речно пристанище на Асунсьон, столицата на Парагвай, съобщава "Ройтерс". Телата са открити, когато представители на компанията, закупила продукта, са отворили контейнера, добави Салдивар.

Той добави, че всички жертви са възрастни и изглежда, че са "нелегални пътници". Салдивар заяви, че парагвайските власти ще се свържат с колегите си в Сърбия, за да идентифицират жертвите, съобщава Танюг.

Той каза, че са намерили лични документи у две от жертвите, от които се вижда, че те са мароканци, и добави, че е намерена касова бележка на таксиметрова компания от Сърбия, което показва, че те са влезли в контейнер в Сърбия.

„Предполагаме, че те са пристигнали там от своята страна и че са планирали да пътуват до най-близката дестинация, но не са изчислили добре маршрута и не са оцелели в пътуването“, каза Салдивар пред "Ройтерс".

Той добави, че те са имали бисквити, бутилирана вода и кутии с храна, която е било достатъчно за 72 часа. Полицията е открила и чанти и вентилационен отвор в частта на контейнера, където са били телата. „Всички тела са в състояние на напреднало разложение.

Останали са само коса и кости“. Той добави, че ще бъде проверен маршрутът на контейнера, както и че ще бъдат изследвани мобилните телефони, които са били открити заедно с телата.