Телевизионната водеща Сюзън Рийд се запозна с Моргън Лепарт, която е наричана Синеокия дявол, след като на 15-годишна възраст тя уби по жесток начин възрастен инвалид. 62-годишният Джеймс Стюард е получил няколко рани с метален прът и нож, след което е бил задушен до смърт, като на главата му е бил сложен найлонов плик.

Жестокото убийство момичето извършила заедно със своя интимен приятел - 22-годишният Тоби Лий Лоури, пише в. "Метро". 

В телевизионното предаване "Децата, които убиват" за първи път се появиха кадри от разпита на Сюзън, на които момичето се залива от смях, разказвайки за престъплението. То признава, че разликата във възрастта с интимния ѝ приятел въобще не я е притеснявала. "Той каза, че ще направи всичко, за да бъде с мен. Не знаех, че той ще отиде толкова далеч", казва още Синеокия дявол. 

10 години по-късно Сюзън, която излежава доживотна присъда без право на предсрочно освобождаване, признава, че е била заслепена от любовта към своя приятел. На въпроса, какво тя би казала на 15-годишната себе си, момичето казва: "Бих ѝ казала да не е толкова наивна и доверчива. Това приличаше на приказка. Всяко момиче си мечтае за момче. Аз си мислех, че ще съм последната, с която той ще се среща на тази Земя. Той обаче се оказа чудовище. Унищожи ми живота. Какво ме спираше да го напусна? Страхувах се, че ще ме убие, затова му позволявах да прави с мен каквото си поиска. Страхувах се от него. Исках тогава да съм толкова умна, колкото сега".

Тоби Лий Лоури успява да избегне смъртното наказание и също е осъден на доживотен затвор.  

Превод и редакция: БЛИЦ