Щастието на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл може да бъде помрачено още преди те да се отправят към олтара. Причината е, че кралица Елизабет II може са отклони поканата им за сватба. Това твърди вестник "Дейли експрес". 

След оповестяването на годежа на Хари и Меган се заговори, че Нейно Величество може да не присъства на бракосъчетанието им, тъй като булката е разведена. 

Звездата от сериала "Костюмари" е била омъжена за продуцента Тревър Енгелсън. Двамата сключиха брак през 2011 г., а две години по-късно двойката се разведе. 

Въпреки че кралица Елизабет II даде благословията си, заявявайки, че е „възхитена”, това не означава, че тя ще присъства на сватбата. 

През 2005 г. Нейно Величество не се появи на гражданската церемония на принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс.

Тъй като и двамата бяха разведени, Чарлз и Камила сключиха брак в кметството Гилдхол, вместо на традиционната за кралски особи пищна църковна церемония. Наблюдателите тогава коментираха, че тя не е присъствала на бракосъчетанието, тъй като според нея то е несъвместимо с ролята й на върховен управител на Англиканската църква, която тя приема твърде сериозно.

През 2002 г. Англиканската църква прие, че разведени могат да сключват църковен брак при определени обстоятелства и по усмотрение на духовния й водач. 

Плановете на принц Хари и Меган Маркъл включват църковна церемония. След като годежът им беше оповестен, поздравления към тях отправи и епископът на Кентърбъри Джъстин Уелби. Като "зелена светлина" за църковен брак бяха изтълкувани поздравителните слова на главата на Англиканската църква. "Щастлив съм, че принц Хари и г-ца Маркъл са избрали да се врекат във вярност пред Бог", заяви Уелби.

Това предоставя възможност и на кралица Елизабет II да присъства на сватбата с благословията на църквата, уточнява Нова телевизия.