Казахски полицай скочи през прозорец на 13-я етаж, докато гонeшe заподозрян в сексуално посегателство над тийнейджърка. Полицаят не само не загина, но и успя да хване заподозрения.Старши полицай Бакджитан Бакиров участва в ареста на мъж, който преди това е влязъл в апартамент в най-големия град в Казахстан, Алмати, откраднал голяма сума пари и извършил сексуално насилие над 15-годишна на 13-и етаж в жилищна сграда.

Въпреки това, усещайки, че нещо не е наред, заподозреният се опитал да избяга, като се решил на почти самоубийствен ход, като скочил през прозорец от 13-ти етаж, който е висок повече от 30 метра, но решителният полицай последва заподозрения  без колебание.

„Имах само една мисъл в главата си - трябва да го заловя! Не мислех за нищо друго. "Дори не разбрах как скачам, но не ме беше страх", спомня си Бакиров.
 

Каскадата можела да завърши трагично за полицая, но за щастие той кацнал на тераса само на два етажа по-долу. Нямах представа, че е там", казва той.

Заподозреният, избрал прозореца като път за бягство, явно е знаел за терасата. Това обаче не му помогнало много, защото Бакиров го хванал и не го пуснал, докато не пристигнат подкрепления. Той направил всичко това въпреки тежката фрактура на крака си по време на падането.

Полицаят признава, че се уплашил едва след като всичко приключило. "Имаше реална вероятност мъжът просто да се опита да се самоубие, за да не бъде подведен под отговорност за престъпленията си", казва той.

Залавянето на педофили обаче стана нещо лично на Бакиров, който самият е баща.

След тези усилия героичният полицай е награден с медал. Той вече е претърпял три операции на пострадалия крак и лекарите му дават оптимистична прогноза.

"Казват, че скоро ще мога отново да гоня престъпниците", споделя Бакиров.

Превод: БЛИЦ