Сокът от целина се превръща в хит за снимки в Instagram. Манията започна от супермодела Миранда Кър и актрисата Бизи Филипс, а вече хаштагът #celeryjuice набира все по-голяма популярност и изглежда все повече хора сменят сутрешното смути с модерния зелен сок от целина. Кър също споделя, че пие тази напитка всяка сутрин. Ако и вие искате да изпробвате сока, вижте какви са ползите от него.

Специалистът по хранене, Лиса де Фазио, казва, че целината е изключително полезна, когато си е в традиционната форма. Пълна е с ензими и антиоксиданти, както и минерали и витамини - фолиева киселина, калий, витамин В6, витамин С, витамин К.Повечето хора предпочитат да приемат този зеленчук в течна форма и затова го правят на сок. Хубавото на сокът от целина е, че съдържа много вода и ви държи хидратирани. Но и когато целината е смляна, тя не губи полезните си съставки, така че тази напитка е истински витаминозен коктейл. Все пак, ако хапвате сурова целина, ползите за организма ви ще са още по-големи.

Компреси с пелин възстановяват възпалените очи

Сокът от целина сваля кръвното налягане и стимулира кръвотока. Тъй като е пълен с магнезий, той ви дава енергия и възстановява мускулите след тренировка. Целината действа добре и на бъбреците и черния дроб, защото съдържа витамините А, В, С и така нужното за организма желязо.

Всички го обичаме, а освен това прочиства тялото от токсини!

Вълшебната напитка може да направи така, че кожата ви да изглежда по-блестяща. Това става благодарение на калия и натрия.