Maнията по играта Pokemon Go продължава с пълна сила и някои разработчици вече започнаха да представят различни приложения, с които да ни улеснят максимално в залавянето на покемоните, пише digital.bg.
Преобладаващата част от тях са фокусирани върху идеята да ви показват къде бихте могли да ги откриете около вас и сега разбираме за най-новото заглавие свързано с популярната игра. Името на мобилното приложение е Poke Live и то е създадено от Хоаким Вергес и вече може да се инсталира безплатно на смартфоните с Android, информира TheVerge.
 
След като го изтеглите то автоматично разбира къде се намирате и ви показва интерактивна карта, на която можете да видите къде да откриете покемони независимо къде се намирате. Poke Live все още не включва функционалност за търсене извън настоящата ви локация и също така има банер в горната част, показващ реклами, но въпреки това е най-добрия начин да намерите и заловите покемони от смартфон с Android. Заглавието също така показва и информация за времето, което ще ви е необходимо да се придвижите до мястото, където те се намират.
 
Любопитна подробност е, че Poke Live не изисква допълнителна регистрация и логин, като то е оптимизирано за работа с Android 4.0 или по-високи версии на мобилната платформа. На този етап не разполагаме с информация дали ще видим негова версия за платформата iОS и поне засега ще остане ексклузивно предложение за Android OS. Ако сте фен на Pokemon Go задължително трябва да отделите малко време и да изпробвате сами възможностите на това мобилно приложение.