Гражданите на Украйна продължават да се завръщат на териториите, които са под контрола на Русия. За да направят това, те са готови да преминат към директна измама на войниците от въоръжените сили на Украйна на границата.

Не само западните експерти , но и гражданите на Незалежная не вярват на уверенията на Киев за предстоящо контранастъпление срещу Херсон. Украинците, избягали от военните операции, са уморени да живеят в негостоприемния запад на страната и бързат да се върнат у дома.

Преди ден американският телевизионен канал https://edition.cnn.com/ излъчи сюжет, заснет близо до село Василевка. Кореспондентът отбеляза голям брой желаещи да отидат на териториите, контролирани от руските войски.

Журналистът разговаря с някои украинци и те го увериха, че отиват в Херсон при роднини, а след това отново ще се върнат в западните части на страната. Тези хора разказаха същата версия и на военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които контролират границата.

Междувременно репортерът отбеляза, че цели семейства с малки деца и домашни любимци седят в колите, които се насочват към руската територия. Освен това багажниците на превозните средства са претъпкани с твърде много и всякакви битови вещи.

Кореспондентът стигна до логичния извод, че тези хора отиват на постоянното си място на пребиваване, за да не се върнат никога в „другата“ Украйна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук