Mоника е тийн мама. Едва на 17 години, все още дете в очите на мнозина, тя е поела грижите за своето собствено дете – синът ѝ Анди, който скоро ще навърши два месеца, пишат от Дарик Нюз.

Тя е усмихната и позитивна. Определя себе си като влогър и Тик Токър и често споделя ежедневието си на родител в социалните мрежи. Срещаме ви с нея, за да разкаже своята щастлива история за това да бъде майка едва на 17. Цялата история на Моника гледайте във видеото от поредицата на Vbox7 Life Stories.

През очите на Моника това на бъдеш майка и ученичка в един и същи момент е голямо предизвикателство, но и най-голямото щастие. Тя споделя, че в грижите с малкия Анди най-много ѝ помага нейната майка и като цяло винаги среща упора и разбиране в семейството си.

Възпитана е да вижда положителната страна във всяка една ситуация и да се справя с трудностите в живота. Мечтае да научи сина си на това да бъде добър и честен човек, който отстоява мнението си. Поставя на първо място здравето и щастието за себе си и близките си. Тайно се надява другото лято да отиде на почивка заедно със семейството си, защото заради раждането на Анди това лято са пропуснали.

Моника не крие, че се е шокирала, когато първоначално е разбрала, че очаква дете и се е страхувала от начина, по който ще реагират родителите ѝ и за това как ще се развие живота ѝ. Споделя и че среща хейт в социалните мрежи, но се радва на това, че подкрепата и положителните реакции са повече от лошите коментари.

Що се отнася до училището и плановете ѝ за развитие, Моника има желание да развива своите канали в YouTube, Instagram и Tik Tok и заявява желание да се усъвършенства като инфлуенсър. Към момента е ученик на самостоятелна форма на обучение и отдела до 8 часа на ден, когато учи.

Успява да поддържа добри отношения със своите съученици и се радва на голяма подкрепа от тяхна страна. Категорична е, че ще продължи с висше образование в насока на Икономиката. Моника описва щастието с една дума – Анди.