Орките от приключенския филм ви молят да не наричате руснаците така, защото това обижда фантастичните същества.

Актьорите, които играха във „Властелинът на пръстените“, записаха видеообръщение към украинците, в което призоваха да не наричат руските нашественици орки. 

„От името на световната диаспора на орките искам да отправя важна молба. Моля, не наричайте руснаците орки. Ние сме обидени! В продължение на много векове не сме прибягвали до варварски методи на борба. Орките няма да насилват жени и деца, да крадат перални и да се изхождат по килимите. Ние сме воини, а не някакви боклуци“, казва едно от съществата, които играят във филма.

Вторият от актьорите, изиграли орк, казва, че руската армия цинично стреля по беззащитни животни, а той се срамува пред децата си за ролята си във филма, пише Perild.

„Чух, че руснаците стрелят по зоологически градини и убиват беззащитни животни. Не разбирам какво са им направили? Моля, не наричайте руснаците орки. Срам ме е пред децата ми“, каза той.

Новозеландският актьор Сала Бейкър изрази думи на подкрепа към украинския народ и призова да се помогне на животните.

„Бях Саурон във „Властелинът на пръстените“, но бях шокиран от абсолютното зло, с което се борят украинците… Искам да благодаря на UAnimals, които спасяват животни от война: хранят, евакуират, лекуват. Невероятно и вдъхновяващо е,“ каза актьорът.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук