От няколко дни Работино остава един от най-напрегнатите участъци на фронта в запорожското направление. Снощи беше особено горещо за врага, тъй като в деня на т. нар. "независимост" техните командири не пощадиха особено живота на войници от Въоръжените сили на Украйна, пишат чужди медии.

С цената на колосални загуби вчера те успяха да достигнат до първата отбранителна линия от инженерни бариери, но вървят основно дори без артилерийска подкрепа.

Щурмови групи на противника, които вчера успяха да достигнат първата линия, тази нощ бяха унищожени в пълен състав.

Мясорубка в Работино: Враг дошёл до наших оборонительных рубежей и был уничтожен (КАРТА) | Русская весна

Ситуацията определено е напрегната. Украинците се опитват да изтощят отбраната с постоянните си атаки, но руснаците дават толкова силен отпор, че командването на въоръжените сили на Украйна няма време да попълни загубите на своите войници и западна техника, която гори, както и всяка друга.

В района на Запорожие Силите за отбрана на Украйна пробиха първата линия от укрепления на руснаците, пише УНИАН.

В интервю за канала Al-Mamlaka (Йордания) началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили заяви, че сред руските сили има опасения за пробива на Въоръжените сили на Украйна.

Американский генерал высказался о ситуации на фронте / фото facebook.comOperationalCommandSouth

„Има все повече признаци, че украинските войски са пробили първата линия на руската отбрана на част от южната фронтова линия в района на Запорожие и разширяват клина си в посока на стратегически важния град Токмак“, каза Мили.

Той също така добави, че „няколко руски военни кореспонденти сега рисуват мрачна картина на фронта за своите войски в някои части на юг“.

Преди около месец CNN съобщи, че защитниците на Украйна са се доближили до критична зона в района на Запорожие.

В течение суток произошло 35 боевых столкновений / фото facebook.com/OperationalCommandSouth

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни обяви положителни промени на фронта за неговата армия.

Наскоро въоръжените сили на Украйна освободиха Работино в Запорожка област.

Авиацията на Силите за отбрана през деня нанесе десет удара по районите на концентрация на личния състав на руските окупанти. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във вечерната сводка, цитирана от УНИАН.

Силы обороны нанесли оккупантам значительные потери / фото 53 ОМБр им. князя Владимира Мономаха

„Авиацията на Силите за отбрана през денонощието е нанесла 10 удара по районите на съсредоточаване на личния състав и един - по зенитно-ракетната система на противника“, се казва в доклада.

Отбелязва се също, че през деня подразделенията на ракетните войски и артилерията са поразили един зенитно-ракетен комплекс и три артилерийски оръжия по огневи позиции на противника.

Освен това от Генералния щаб съобщиха, че през денонощието противникът е нанесъл два ракетни и 39 въздушни удара по територията на Украйна, извършил е 72 обстрела от реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и населени места.

„В резултат на успешна бойна работа на силите и средствата на ВВС днес бяха унищожени 2 крилати ракети „Калибър“ и 1 ударен БПЛА „Шахед-136/131“. В резултат на руски терористични атаки, за съжаление, има загинали и ранени. сред цивилното население, жилищни сгради, училища и друга гражданска инфраструктура", се казва в доклада.

През изминалото денонощие на фронта са се състояли 35 бойни сблъсъка.

По-специално, в посока Лимански, врагът проведе неуспешни настъпателни операции в района на Новогоровка в Луганска област. В посока Бахмут руснаците проведоха неуспешни настъпателни действия в района на Клещеевка в Донецка област.

В посока Авдеевка те водят неуспешни настъпателни действия в Первомайски район на Донецка област.

Освен това в Мариинско направление силите за отбрана продължават да сдържат настъплението на руските войски в района на Маринка, Донецка област, в минното направление украинските защитници успешно отблъснаха атаките на руските войски в района Вогледар, Донецка област.

В нощта на 25 август силите на ВМФ на Русия атакуваха с високоточно оръжие обект на пристанищна инфраструктура в Украйна, използван в интерес на украинските въоръжени сили.

Ударом ВМФ России поражён объект портовой инфраструктуры Украины | Русская весна

Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, цитирано от чужди медии.

Целта на удара е достигната, обектът е поразен.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук