Козел и петел спасиха кокошка от нападение на ястреб във ферма в нидерландската провинция Гелдерланд, съобщава New York Post.

В началото на септември 59-годишният фермер Яп Битс чува шумове в двора си за добитък. Оказало се, че ястреб е нападнал кокошка. Моментът е заснет на видеозапис от охранителна камера.

На кадрите се вижда как ястребът се спуска към жертвата и я грабва. Перата на кокошката се разпръскват във всички посоки.Петелът веднага се втурва да спасява кокошката. Козел на име Бруин също се впуска в борбата. Той се приближава до ястреба и се опитва да го изплаши. В крайна сметка козелът и петелът спасяват кокошката, а ястребът отлита с празни лапи.В резултат на инцидента кокошката е получила леки наранявания. Според Битс, другите животни от фермата са се обединили около нея, за да може тя да се възстанови напълно.

"Бях толкова горд, че петелът и козелът се втурнаха да защитават нашата кокошка. С голямо облекчение видях, че тя е оцеляла" казал е мъжът.

Холандецът е отбелязал, че това не е първият случай, в който обитателите на фермата преживяват подобна драма. Други кози и пуйки вече били спасявали кокошките му от хищници.

Записът на инцидента се разпространява в социалните мрежи и има повече от половин милион гледания. Потребителите го сравняват с класическите анимационни филми на Disney.

Превод и редакция: БЛИЦ