В Одеска област по време на масирана атака на вражески дронове срещу региона граничарите „свалиха от небето“ четири дрона-убийци.

Според Държавната гранична служба на Украйна тази нощ мобилни огневи групи на Измаилския граничен отряд са свалили четири безпилотни летателни апарата от типа Шахед-131/136, изпратени от руснаците към гражданската инфраструктура на Дунавския регион, пише УНИАН.

„За пореден път охранителите на държавната граница, като част от силите за противовъздушна отбрана на Южна Украйна, дадоха значителен принос за унищожаването на безпилотни самолети камикадзе. Символично е, че върху корпусите на дроновете са изтърканите букви в предупредителните надписи "не вземай" формират по-дълбок смисъл на надписа - "не братя" - казаха граничарите.

Държавната гранична служба разпространи и видеозапис с ликвидирането на вражески дронове и съответните снимки, които не само съдържат горепосочения надпис, но и друга бележка - "Геран-2".

Пресслужбата на Одеската областна прокуратура съобщи, че е започнало разследване за нарушаване на законите и обичаите на войната (част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна) във връзка с нападението в южната част на Одеска област.

"В резултат на атаката служител на едно от промишлените предприятия загина от тежки наранявания. Повредени и унищожени са асансьор, производствени, складови и административни помещения. От взрива са пострадали и редица жилищни сгради", пише пресата. 

Сега, на мястото на събитията, прокурорите, в сътрудничество със следователите, коригират това поредно военно престъпление на Руската федерация.

Тази нощ руснаците атакуваха южната част на Одеска област с дронове камикадзе в продължение на няколко часа. По-специално, врагът удари Измаилски район на Одеска област. Регистрирани са разрушения и пожари в няколко населени места, пострадали са обекти на пристанищната и селскостопанска инфраструктура - асансьори, офис сгради, селскостопански предприятия. Загинал е цивилен - служител в земеделско предприятие.

Според пресслужбата на Силите за отбрана на Южна Украйна през нощта в Одеска област са били унищожени 15 безпилотни летателни апарата от типа Шахед-136.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук