С няколко добре насочени удара офицери от въздушното разузнаване лишиха руската армия от значително количество боеприпаси и спасиха живота на украински войници.

Военнослужещи от 5-та десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна унищожиха руска минометна позиция с помощта на бомбардировач. Те споделиха видеото във Фейсбук.

Руските минохвъргачки обстрелваха украинските войски и не позволяваха да напреднат, така че група от въздушно разузнаване започна да ги проследява с дрон и успешно ги намери насред гората. Забелязвайки дрона, нашествениците избягаха, оставяйки оръжията и боеприпасите си.

Операторите на 5-та специализирана бригада решиха да не оставят оръжията на произвола на съдбата, защото руснаците могат всеки момент да се върнат за тях и да възобновят обстрела. За да предотвратят това, дронове на ВСУ бомбардираха позицията с гранати, няколко експлозии доведоха до детонация на боеприпаси.

Ден преди това те написаха как дрон бомбардировач на въоръжените сили на Украйна унищожи тайника на нашествениците с боеприпаси. Операторът хвърли граната, провокирайки мощна експлозия.

В началото на май 108 ОГСБ показа как оператор на дрон спаси лисица на бойното поле. Дронът летял да бомбардира руските позиции, но забелязал животно, което можело случайно да бъде улучено от взрива.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук