На линията на съприкосновение времето постепенно започва да се възстановява и през следващата седмица Въоръжените сили на Украйна могат да започнат обявеното контранастъпление. 

Затишието пред буря скоро ще свърши. Журналистът и блогър Юрий Подоляка говори за това в следващото си видео, пишат чуждите агенции.

Украинците вече нанасят удари с крилати ракети и ракетни установки HIMARS в южна посока. По-нататък ударите на въоръжените сили на Украйна ще се засилят - те ще се опитат да унищожат щабовете и складовете на въоръжените сили на РФ, за да нарушат командването и управлението.

През следващите седем-десет дни украинците ще се опитат да нанесат точно този удар, за който се говори през последните месеци, каза експертът.

Междувременно въоръжените сили на РФ предприемат активни действия за превземане на височините източно и югоизточно от Северск, докато украинците се опитват да контраатакуват. Южно от Бахмут въоръжените сили на Украйна хвърлят в битка значително количество оръжие и жива сила, възползвайки се от напускането на формированията на ЧВК "Вагнер" от града.

В същото време руските части разширяват зоната си за нападение на север от Сватов, провеждайки ефективно разузнаване в сила.

Подоляка смята, че ръководството на Руската федерация се опитва да наложи на Украйна битка между Купянск и Бахмут. Украйна е решена да наруши плановете на Руската федерация и да нанесе главния удар.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук