Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. телешка кайма
1 ч. л. босилек 
2 с. л. нарязан магданоз
2 с. л. нарязани черни маслини
1 глава червен лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 яйце
1 топка моцарела
2 с. л. брашно
  сол на вкус
  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.
Каймата се обърква много добре с босилека, магданоза, лука, маслините, чесъна и яйцето. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

2. Оформят се 8 топки, в средата на които се слага по парченце моцарела. Сплескват се и се овалват леко в брашно.

3. Изпичат се от двете страни в тиган, леко намазан с мазнина, или се изпържват в 5 с. л. олио.

4. Поднасят се със сезонна салата.

Идея: За по-традиционен вкус можете да замените босилека с чубрица.