Бързо, лесно, вкусно! Пълнена плескавица с лют урнебес
за урнебеса:
150 г сирене
50 г айвар
5-6 скилидки чесън
лют пипер на вкус
сладък червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
олио на вкус
за плескавицата:
250 г телешка кайма
50 г урнебес
Начин на приготвяне
1. Сиренето се настъргва в голяма купа. Към него се добавят айварът, нарязаният на много ситно чесън, подправките и олиото. Разбърква се хубаво.
2. Каймата се разделя на две, омесва се на топки и всяка се разточва на тънък кръг. В средата на единия кръг се слага урнебесът и се покрива с другия. Плескавицата се пече 10 - 12 мин. на 250° на скара на дървени въглища или 15 - 20 мин. във фурна на същата температура.
Последвайте ни
0 Коментара: