Домашен сач - такава вкусотия никога не сте яли!
Предлагаме ви рецептата за домашен сач, който става досущ като оригиналния, макар че се прави в тава. Само го опитайте и ще видите, че не си говорим празни приказки.
Много лесен и много бърз домашен сач
Трябват ни 500 грама пилешко филе, но може и свинско, два моркова, две тиквички, 200 грама гъби, една глава лук, две чушки, две кубчета пилешки бульон, олио, черен пипер, кофичка заквасена сметана, сто грама кашкавал, сол на вкус.
Първо е необходимо да си изберем една подходяща тавичка.
Тя е добре да бъде близка с големината на котлона ни, защото ще играе ролята на сач.В нея първо си запържваме нарязаното пилешко филе, което преди това сме мариновали с малко мазнина и бульон (за около половин час). След като запържим пилето, го изваждаме и оставяме настрани.
А на негово място в тавичката поставяме нарязаните зеленчуци. Добре е да нарежем чушките и тиквичките на кубчета, а останалите на шайби. След като зеленчуците се запържат, им добавяме около 200 грама вода.
В тази вода обаче вече сме разтворили останалия бульон. Покриваме тавата с алуминиево фолио, а след десетина минутки я отвиваме и добавяме отново вътре пилешкото филе.
След като видим, че водата вече се е изпарила, поставяме при вкусотията и заквасената сметана, заедно с настъргания кашкавал. Оставяме го да се разлее апетитно и се сервира на масата направо с тавичката, досущ като сач.
Да знаете само каква разкошотия става, сигурни сме, че още сега ще отърчите до магазина, за да си го направите за вечеря. Ще се влюбите в него.
Последвайте ни
0 Коментара: