Предлагаме ви да видите доста интересен начин как да си приготвите уникално шоколадово яйце за Великден.
Като начало е необходимо да пробиете подходящ отвор в едно истинско яйце, за да може да извадите белтъка и жълтъка. Това най-лесно може да стане с мултишлайф или с остър предмет да счупите черупката.

След това разтапяте на водна баня шоколадов кувертюр за торта и добавяте 5 – 6 капки твърд алкохол. После с помощта на пош шприцвате разтопения шоколад в яйцето.

Изчаквате няколко минути докато се втвърди външният слой на кувертюра и изсипвате обратно останалия течен шоколад.

По същия метод стопявате и бял шоколадов кувертюр и запълвате образувалата се кухина в яйцето. Ако желаете, може да завършите отново с кафяв шоколад, за да бъде цялото шоколадово яйце с еднакъв какаов цвят. След като изстине добре вашето яйце, може да обелите черупките и да изненадате приятелите си!