Ето от коя част на прасенцето е най-хубавото месце, с което на направите крехки пържоли (СНИМКИ)
Как да приготвим сочни пържоли
СЪСТАВКИ
0,5 кг свинско бонфиле
3 яйца
1/2 ч.л. сол
1/3 ч.л. пипер
50 грама брашно
ПРИГОТВЯНЕ
Изплакнете свинското бон филе , премахнете всички мазнини и сухожилия. Нарязвате месото напречно, на малки парченца с минимална дебелина 4-5 см. Сега би трябвало да имате 5 големи пържоли и 3-4 малки.
Правилно начукайте месото. Разбийте яйца с вилица, добавете сол, черен пипер.
Налейте масло в загрят тиган, оваляйте пържолите в брашно, след това в яйчената смес. Запържете котлетите от двете страни. Готвенето на месото трябва да е до момента, в който не видите бистър сок, което е за максимум 2-3 минути от всяка страна и са готови. В противен случай, рискувате да получите сухи пържоли.
Сервирайте пържолите със зеленчуци.
Пресни зеленчуци също ще бъдат чудесно допълнение към месни пържоли.
Последвайте ни
0 Коментара: