Свинсото бон филе е най-ценната част от трупа на животното, която се използва за готвене. То се намира над бъбреците, по протежение на лумбалните прешлени. Тази мускулна тъкан през целия живот на животното получава малко натоварване, поради което тя е най-нежното и вкусно месо.
Говеждото филе се счита за по-ценно от свинското месо. Но пържолите от свинско месо, са не по-малко вкусни и много икономични, защото за една семейна вечеря ще ви трябва само половин килограм месо.

Как да приготвим сочни пържоли 

СЪСТАВКИ
0,5 кг свинско бонфиле
3 яйца
1/2 ч.л. сол
1/3 ч.л. пипер
50 грама брашно

ПРИГОТВЯНЕ
Изплакнете свинското бон филе , премахнете всички  мазнини и сухожилия. Нарязвате месото напречно, на малки парченца с минимална дебелина 4-5 см. Сега би трябвало да имате 5 големи пържоли и 3-4 малки.
 Правилно начукайте месото. Разбийте яйца с вилица, добавете сол, черен пипер.Налейте масло в загрят тиган, оваляйте пържолите в брашно, след това в яйчената смес. Запържете котлетите от двете страни. Готвенето на месото трябва да е до момента, в който не видите бистър сок, което е за максимум 2-3 минути от всяка страна и са готови. В противен случай, рискувате да получите сухи пържоли.

Сервирайте пържолите със зеленчуци.

Пресни зеленчуци също ще бъдат чудесно допълнение към месни пържоли.