С вкусните череши бихме могли да приготвим уникален и лек десерт с череши по френска рецепта. С него ще зарадвате вашите близки и дори най-капризните си приятели.
Необходими продукти:

600 грама череши (вишни, вишнап, малини, къпини, ягоди)
4 яйца
240 мл прясно мляко – 1 ч.ч.
100 грама брашно – 3/4 ч.ч.
100 грама захар – 1/2 ч.ч.
30 грама разтопено краве масло – 2 с.л.
щипка сол
1/2 с.л.есенция – екстракт от ванилия
1/2 с.л.есенция – екстракт от бадеми (ако нямате – пропуснете)
пудра захар
тавичка – около 26 см за тази доза (ако имате по-голяма, трябва да увеличите количеството на продуктите)

Приготвяне:

Готовият десерт с череши преди да бъде наръсен с пудра захар Измийте черешите – вишни или вишнап, може и сливи, малини, къпини, ягоди и други.

Извадете костилките им. Включете фурната да загрява. Намажете с мазнина тавичката за печене и наръсете с малко брашно. Можете да използвате и хартия за печене. Сложете всички череши на дъното, така че да го покрият цялото. В купа чукнете 4-те яйца. Сложете 100 грама захар (1/2 ч.ч.) и щипка сол. С този десерт с череши ще впечатлите и най-претенциозните. Да ви е сладък този вкусен десерт с череши!

Разбъркайте добре и сипете 100 грама брашно (3/4 ч.ч.). След като получите тесто, сипете ванилия или 1/2 с.л. екстракт от ванилия и 1/2 с.л. екстракт от бадеми. Прибавете 240 мл прясно мляко – 1 ч.ч.н Сложете 30 гр. разтопено краве масло – 2 с.л.
Излейте готовата смес върху наредените череши (вишни, вишнап или други плодове).
Изпечете на 180 градуса (350 Фаренхайт) в продължение на 40-45 минути.
Наръсете с пудра захар.