Напоследък хората все по-често започват да се замислят дали продуктите, които сервират на масата, са истински или не. Това важи и за маслото, което почти всеки от нас обича да похапва, пише actualno.

Не можем обаче да сме сигурни, че този продукт е истински, само защото в състава, изписан върху опаковката му, не са включени примеси, а единствено натурални млечни суровини.
Най-сигурно, разбира се, би било, ако сами си го приготвим, но не всеки има тази възможност.

Днес обаче ще споделим с вас за един трик, от който можете да разберете дали продуктът е истински или фалшив. Става въпрос за проверка с чаша вряла вода. Не отнема много време и накрая знаете какъв продукт са ви продали в магазина и дали наистина сте били излъгани.

Как с чаша вряла вода разбираме качествено ли е маслото?

За предпочитане е да тествате няколко различни вида масло, така че да можете да направите разликата и сами да стигнете до заключението кой продукт е истински и кой фалшив.

Какво може да се намери по-често в хладилника ви - масло или маргарин? А знаете ли каква е разликата между двете? Отговорът дава ASAP S...

В онзи съд, в който има натурален продукт, ще се е образувала бледа пяна, единствено по повърхността на чашата. Водата ще е бистра и в никакъв случай няма да е променила цвета си.За целта ще са ви нужни няколко млечни продукта от различни производители.

Пригответе си чаши с вряла вода в тях и отрежете по малки парчета от маслото. Добавете ги към горещата течност. На момента няма да успеете да направите разлика. След два часа обаче се върнете и започнете да разглеждате чашите.

Съдовете, в които има некачествен продукт с примеси в него, течността ще е мътна, а на повърхността ще са се образували нещо като люспи.

Това е възможно най-лесният начин за определяне качеството на маслото. Следващият път пробвайте и разберете дали в магазина са ви излъгали!