Хем полезно, хем вкусно! Ето как да си приготвите здравословен тиквен чипс
За да извлечете всички тези полезни свойства, най-добре да консумирате тиквата тъкмо печена, пише Elle. При варенето и пърженето, качествата ѝ се губят. Докато печената тиква се понася най-добре от стомаха, има нищожен брой калории и спомага за изхвърлянето на шлаките и натриевите соли от организма.
Необходими продукти
1 тиква, обелена и почистена от семките
2 с. л. царевично нишесте
сол
черен пипер
чили на прах
зехтин
2 с. л. настърган пармезан
Начин на приготвяне
Включете фурната да се загрява на 170 градуса. Нарежете тиквата в желаната форма – на тънки, продълговати ивици като пържени картофи или на фини шайби като пържени тиквички, вие решавате.
Наредете ги в тава върху хартия за печене. Сложете във фурната за 20-на минути. Извадете от тавата, излейте, ако се е отделила вода, и попийте резените с помощта на кухненска хартия.
Прехвърлете в голяма купа и объркайте добре с царевичното нишесте, подправките и зехтина. Увеличете фурната на 200 градуса и върнете в нея тиквата, разпределена отново в тава с хартия за печене. Печете я още 15-ина минути, докато парченцата не станат хрупкави.
Докато са още топли, сервирайте ги, поръсени с пармезан (ако не сте на диета), или със сос по ваш избор.
Последвайте ни
0 Коментара: