Необходими продукти:

хляб – 6 филии сух

кашкавал – 70 г

сирене – 70 г

кисело мляко – 300 г

сода бикарбонат – 0. 5 ч.л.

шарена сол – на вкус

масло – 20 г

яйца – 4 бр.

Начин на приготвяне:

Нарежете филийките хляб на малки кубчета, отделно настържете кашкавала и натрошете сиренето. В купа разбийте яйцата, добавете предварително смесените кисело мляко и сода, разбъркайте.

В намазана форма за торта (18 см диаметър) с половината масло, поставете половината кубчета хляб, полейте равномерно с половината яйчена смес и поръсете с половината кашкавал, сирене и шарена сол.

Отново е ред на другата половина продукти в същия ред, хляб, яйчена смес, кашкавал, сирене и шарена сол. Отгоре разпределете останалото масло на филийки.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса на долен реотан първите 10 минути а после на горен и долен до желания от вас загар.