Лятото е тук, а с него идва и желанието за почивка и мързелуване. За това и подбрахме 3 вкусни и лесни за приготвяне, летни рецепти, подходящи за жегите, пише "Труд".

Готвенето им става много бързо, така че няма да изгубите ценно време, стоейки над печката, вместо навън.

Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки

Студена супа от авокадо и тиквички

Един резервен вариант на любимия стар таратор – студена супа от авокадо от тиквички. Трябват ви:

  • Авокадо – 1 бр.
  • Тиквички – 2 бр.
  • Кисело мляко/ сметана – 200 гр.
  • Лимон – ½
  • Бульон от зеленчуци
  • Сол
  • Магданоз

В литър вряща вода разтворете зеленчуковия бульон и сложете нарязаните на дребно тиквички. След 10 минути извадете тиквичките, но запазете бульона. В блендер сложете авокадото, киселото мляко, тиквичките и сока от лимона – пасирайте до гладко пюре.

Кашата смесете с бульона, добавете сол и готово! Имате чудесно лято ястие.

Тези пълнени камбички с ориз и маслинки направо се топят в устата!

Рулца от патладжан с крема сирене и риба тон

Студените рулца от патладжан с крема сирене и риба тон са чудесно ястие за топлите вечери, носещо вкуса на лятото. Трябват ви:

  • Патладжан – 2 бр.
  • Риба тон – 1 консерва
  • Сирене „Крема“ – 250 гр.
  • Магданоз
  • Лимонова кора
  • Олио
  • Сол

Патладжаните трябва да нарежете на филии с дебелина 0,5 см, трябва да ги посолите и оставите за 30 минути. Сгорещете олиото в тиган и запържете патладжана като го оставите върху салфетки, за да се изцеди.

Може да го изпечете и на грил тиган. След това намачкайте сиренето, рибата тон и лимоновата кора в купа. Разбъркайте и сложете от сместа върху всяка от филийките патладжан. Навийте на рула и готово!

Пълнени тиквички по манастирски - идеалната вечеря за лятото

Мус с ягоди

Няма как да не споделим рецепта за приятен, лек десерт, подходящ за лятото. Мусът с ягоди има фин вкус, приготвя се бързо и определено ще направи всяка лятна вечер още по-приятна. Трябва ви:

  • Ягоди – 250 гр.
  • Сладкарска сметана -250 мл.
  • Прясно мляко – 250 мл.
  • Захар – 200 гр.
  • Жълтък – 4 броя
  • Лимони – 1 брой
  • Желатин – 10 гр.
  • Ванилия – 1

Кипнете млякото и добавете 125 грама захар към него. Останалата разбийте с жълтъците и добавете към заврялото мляко като бъркате непрекъснато. Върнете сместа на котлона и бъркайте докато консистенцията и не стане достатъчно гъста. Когато изстине добавете ванилията.

Представяме ти 1500 лв. онлайн казино Бонус на efbet.com
 

Отделно разбийте сметаната с миксер и разтворете желатина в студена вода. Пасирайте ягодите на пюре, което трябва да добавите към сметаната, а тях към крема.

Разбъркайте и добавете желатина, сока и лимона. Оставете муса в хладилник за няколко часа и готово! Летният десерт е готов за консумация.