Необходими продукти:
1 по-голяма глава стар лук

1 и 1/2 кг обелени и настъргани домати

1 препълнена с. л. брашно

олио или зехтин

черен пипер

босилек

магданоз

3-4 скилидки чесън

6-7 яйца

Начин на приготвяне:

В тенджера са запържва 1 по-голяма глава стар лук. Като се позапържи се добавят 1 и 1/2 кг обелени и настъргани домати. Оставя се да къкри на слаб огън, докато се позгъсти. В тиганче се прави запръжка от 1 препълнена супена лъжица брашно и 3-4 с.л олио или зехтин. С тази запръжка се сгъстяват доматите. Добавят се подправки (черен пипер, босилек и т.н) и 3-4 скилидки чесън. 5-6 минути преди да се махне от котлона много внимателно се чукват 6-7 яйца, така че да останат цели – трябва да изглеждат като забулени. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира. В оригиналната рецепта се слага и джоджен.