Най-голямата тайна в приготвянето на сочни и вкусни кюфтета се крие в една щипка от тази неочаквана подправка
Най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време. Хората обичайно мислят, че две-три движения са достатъчни.
Явно е необходимо да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата, пише menumag.bg.Необходими продукти за 4 порции
1 кг кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)
200 г лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
черен пипер
100 мл вода
1 щипка захар (тайната подправка, която придава уникалния им вкус)
сол
Начин на приготвяне
Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва много добре, докато стане на конци. Оформят се кюфтета и се пекат на скара.
ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.
Последвайте ни
0 Коментара: