Най-сладостната компания на кафето през ноември
160 г брашно
1 и 1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
125 г масло (студено, нарязано на кубчета)
30 мл ледена вода
За пълнежа
450 г пюре от печена тиква
150 г захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил на прах
щипка млян карамфил
щипка индийско орехче
300 мл животинска сметана (охладена)
3 яйца
ванилов екстракт
Начин на приготвяне
Смесете в купа брашното, захарта и солта, пише Elle. Добавете студеното масло, като претривате с пръсти до получаването на едри трохи. Омесете с бързи движения, добавяйки малко по малко водата. Увийте получената топка тесто в стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.
Включете фурната да се загрява на 200 градуса. Разточете охладеното тесто върху набрашнен плот. Оформете го като кръг с диаметр 30 см и дебелина 3-4 мм. Прехвърлете го във форма за пай с диаметър 23 см (изрежете излишното по краищата и оформете декоративен борд). Притиснете с хартия за печене и нещо върху нея за тежест (варива, камъчета, каквото имате под ръка). Печете така на средно ниво за 15 минути, махнете „тежестите“ и печете още 8-10 минути.
Последвайте ни
0 Коментара: