Това е едно от националните блюда на САЩ, много вкусно и лесно за приготвяне. Най-добре се получава, когато е печено на дървени въглища, но и на електрическата скара е не по-малко апетитно, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 с. л. мед
4 с. л. доматено пюре
1 с. л. соев сос
4 пресовани скилидки чесън
½ ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
2 кг свински ребра, нарязани на порции по две
2 с. л. олио

Начин на приготвяне

1. 
Медът се разтопява на слаб огън, отстранява се от котлона и към него се прибавят доматеното пюре и соевият сос, чесънът, солта и пиперът.

2. Ребрата се намазват със соса и се завиват в алуминиево фолио. Слагат се в хладилника да се мариноват за най-малко 1 час.

3. Ребрата се пекат около 30-40 мин. на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано с олио.