Ох, че вкусно и много сочно! Хрупкаво свинско с моркови, гъби и праз
600 гр. свинско контрафиле
6 с. л. царевично брашно
100 мл. олио за пържене
200 гр. гъби, нарязани на четвъртини
200 гр. моркови, нарязани на кръгчета
4 скилидки чесън, нарязани на филийки
1 с. л. джинджифил, нарязан на ситно
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
8 с. л. MAGGI® Унисос
1-2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
1. Месото се нарязва на много тънки ивици и се разбърква с царевичното брашно.
2. В уок се загряват добре около 3 см олио. Месото се слага на части, като се разбърква непрекъснато, докато почервенее добре. Изважда се и се оставя да се отцеди.
3. В 2 с. л. от останалата мазнина се слагат гъбите, морковите, празът, чесънът и джинджифилът. След 1 мин. се сипват MAGGI® Унисос и сокът от лимоните.
4. След още 2 мин. се добавя месото, разбърква се и се сервира веднага.
Последвайте ни
0 Коментара: