Предлагаме ви великолепен завършек на работната седмица, издържан в духа на азиатската кулинария. Дискретният чар на джинджифила хармонично допълва палитрата от зеленчуци, които подчертават вкуса на хрупкавото свинско, пише Menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
600 гр. свинско контрафиле
6 с. л. царевично брашно
100 мл. олио за пържене
200 гр. гъби, нарязани на четвъртини
200 гр. моркови, нарязани на кръгчета
4 скилидки чесън, нарязани на филийки
1 с. л. джинджифил, нарязан на ситно
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
8 с. л. MAGGI® Унисос
1-2 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

1. 
Месото се нарязва на много тънки ивици и се разбърква с царевичното брашно.

2. В уок се загряват добре около 3 см олио. Месото се слага на части, като се разбърква непрекъснато, докато почервенее добре. Изважда се и се оставя да се отцеди.

3. В 2 с. л. от останалата мазнина се слагат гъбите, морковите, празът, чесънът и джинджифилът. След 1 мин. се сипват MAGGI® Унисос и сокът от лимоните.

4. След още 2 мин. се добавя месото, разбърква се и се сервира веднага.