Когато времето изисква богата храна, която те оставя сит и доволен, каймата и гъбите самоотвержено се притичват на помощ. А ако ги поднесете в ефектен, повит вид, дълго ще се радвате на кулинарни поздравления, пише Menumag.bg. 

Необходими продукти за 4 порции
250 гр. кайма
1 стрък праз, нарязан на ситно
1 с. л. олио
½ ч. л. кимион
½ ч. л. шарен пипер
 сол на вкус
500 гр. бутертесто
1 разбито яйце
за соса:
1 с. л. масло
1 стрък праз, нарязан на ситно
200 гр. гъби, нарязани на ситно
1 с. л. брашно
500 мл. врящ бульон или вода
½ ч. л. сушен джоджен

Начин на приготвяне
1.
В сгорещеното олио се слага празът и се разбърква 1-2 мин., докато омекне. Добавя се каймата и се бърка и раздробява, за да не стане на бучки. Прибавят се кимионът, пиперът и се посолява.
2. Бутертестото се разстила и се разточва на лист с дебелина 3 мм. Нарязва се на квадратчета със страна 10 см. В центъра на всяко се слага по лъжица от месната плънка, краищата се намазват с разбитото яйце и се залепват на пакетче. Подреждат се в тавичка на разстояние 2 см едно от друго.
3. Пекат се в загрята до 200˚ С фурна за 20 мин.
4. През това време в загрятото масло за соса се слага празът, разбърква се 1-2 мин. и се добавят гъбите. Бъркат се, докато се изпари течността и останат на мазнина. Слага се брашното, разбърква се, и се залива с врящия бульон. Разбърква се 3-4 мин., докато започне да се сгъстява.
5. Запечените пакетчета се заливат с гъбения сос и се пекат още 10 - 15 мин.