Алтернатива на вездесъщите бъргъри, тези питки са напълнени с ароматна смес от есенни зеленчуци и пушено месо, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 пълнозърнести питки
200 гр. броколи
200 гр. карфиол
1 с. л. масло
1 с. л. брашно
250 мл. прясно мляко
½ топка моцарела, нарязана на кубчета
200 гр. пушено пиле или шунка, нарязани на кубчета
100 гр. сирене грюер, чедар или кашкавал
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Броколите и карфиолът се пускат във вряща подсолена вода за 3 мин. Отцеждат се и се заливат с ледена вода, за да не потъмнеят. Отцеждат се и се подсушават. Посоляват се.

2. Маслото се сгорещява и в него се слага брашното. Разбърква се на умерен огън 1 мин. Налива се млякото при непрекъснато разбъркване. Посолява се и се слага пипер. Разбърква се на умерен огън до леко сгъстяване. Добавят се броколите, карфиолът, моцарелата и пушеното пиле.

3. Питките се издълбават и се напълват със сместа и се поръсва със сиренето.

4. Слагат се да се пекат в тавичка, за около 20 мин. във фурна, загрята на 190˚ С, докато се зачервят.