Апетитна и лесна за осъществяване рецепта, с която можете да внесете интернационален привкус в своето меню. Това е интересна интерпретация на тема кюфтета, в която съставките са съчетани балансирано и оригинално, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. кайма
½ глава лук, нарязана на ситно
1 ч. л. сол
100 гр. заквасена сметана
1 яйце
3 с. л. трохи от сух хляб
2 щипки смлян бахар
2 щипки кайенски пипер
1 ч. л. горчица
150 мл. олио за пържене

Начин на приготвяне

1. 
Смесват се трохите, сметаната, подправките и всичко се оставя за 10 мин.

2. Лукът се задушава на слаб огън в 1 с. л. олио. Каймата се омесва с лука и сметановата смес. Оформят се малки кюфтенца и се слагат на силен огън в загрятото олио, докато се зачервят. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 мин. на 190°С.

3. Традиционно кюфтенцата се сервират със сос от червени боровинки и картофена салата.