Ако сте уморени от банални ястия и искате да се поглезите любимите си хора с оригинално ястие от прости съставки, опитайте тази рецепта. Ориз, карфиол и кюфтета в сметанов сос, всичко запечено във фурната, невероятно вкусно и бързо
Необходими съставки:

150 грама ориз
250 грама карфиол
300 грама кайма (свинска)
250 мл. готварска сметана100 грама крема сирене
50 грама кашкавал
2 супени лъжици овес (трици, ако е необходимо)
3 супени лъжици магданоз (нарязан)
1 чаена лъжичка горчица
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка ким
черен пипер на вкус
сол на вкус
 
Как да си я приготвите:

Изплакнете ориза и го сварете в подсолена вода. Докато го варите, можете да добавите Вегета или друга подправка. Прецедете готовия ориз и 5 минути по-късно покрийте дъното на формата за печене с него.

Карфиолът нарежете на розички, сварете го и го оставете да се охлади. Готовия карфиол нарежете на парчета.
В свинската кайма добавете нарязан магданоз (1 супена лъжица), кимион, сол (1 чаена лъжичка), пипер на прах и овесени трици (може да бъдат заменени с пшенично брашно).
Разбъркайте добре ароматната кайма.
Оформете кюфтета (10-11 броя) и ги запържете в горещо олио.
Изпържете кюфтетата от 2 страни до златисто кафяво.
В купа смесете крем сиренето, сметаната, останалия магданоз, черния пипер, горчицата и малко сол.
Изсипете сметановия сос при кюфтета.
Оставете да къкри, докато ароматния сметанов сос се сгъсти.
Върху готовия ориз сложете парчета карфиол и кюфтетата със сметанов сос.
Поръсете с настърган кашкавал и запечете във фурната на 210 градуса.

Печете ароматните кюфтета с карфиол и ориз, докато кашкавалът се разтопи и образува кафява коричка. Сервирайте вкусното ястие с любимата си салата.