Една от тънкостите при приготвянето на това предястие е изборът на пресни яйца. Освен, че приготвя бързо, яйчената салата е и чудесно предложение, когато е поднесена с чаша бяло вино и препечени хлебчета.

Японски метод за отслабване с чаша вода прави чудеса

Необходими продукти:

8 яйца

200 гр. майонеза

1 ч.л. горчица

1 стрък босилек

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата, така че жълтъкът да остане леко рохък. Това отнема около 5-6 минути от завирането на водата. След това ги сложете в ледена вода, за да се спре термичната обработка и да се обелят по-лесно.

Нарежете ги на кубчета кубчета и смесете майонезата, горчицата и подправките.

Разбъркайте салатата много добре и декорирайте с връхчета свеж босилек.