Шницел по виенски е ястие от силно начукано телешко месо, панирано в галета, брашно и разбити яйца и изпържено в маслена баня след това. На тази рецепта може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.

Нов метод разкрива как да приготвим крехко и сочно пилешко месце

Необходими продукти:

600 гр. телешко бонфиле

2 яйца

100 гр. брашно

150 гр. галета

сол

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Разделете телешкото бонфиле на 4 части - по 150 гр. всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.

Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.

Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.

Отцедете готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага с картофена салата или свежи зеленчуци по избор.